Hrozno odrody Pálava bolo zbierané 26.9.2019 pri cukornatosti 26,5°NM v kvalite Bobulový výber. Mušt krásnej žlto-zlatej farby spontánne fermentoval, až kým sme ho pomocou teploty nezastavili pri cukornatosti 38,51 g/l a celkových kyselinách 5,60 g/l. Výsledkom je polosladké víno s intenzívnou chuťou vanilky a ovocia.
ODRODA: 100% Pálava
Alkohol _ 13,1
%
Zbytkový
cukor _ 42,0
g/l
Celkové
kyseliny _ 5,1
g/l
Hrozno
odrody Pálava bolo zbierané 23.9.2020 pri cukornatosti 27,5°NM v kvalite Bobulový
výber.
Mušt krásnej žlto-zlatej farby spontánne fermentoval bez použitia umelých kvasiniek. Výsledkom je sladké víno s intenzívnou chuťou ovocia odrážajúce terroir, v ktorom sa dopestoval.
ODRODA: 100% Pálava
Alkohol _ 14,0
%
Zbytkový
cukor _ 47,3
g/l
Celkové
kyseliny _ 7,2
g/l
Hrozno bolo zberané 25.10.2021 v plnej zrelosti pri cukornatosťi 25NM. Mušt pri fermatácii mimoriadne prekvasil na výslednú hodnotu 1g/l zbytkového cukru. Výsledkom je suché víno s kvetovými tónmi medzi ktorými výrazne prevládajú tóny bazového kvetu. Jemne korenistá v chuti, s harmonizujúcou kyselinkou. V pohári má svetlo žltú farbu s výraznou iskrou.
ODRODA: 100% Pálava
Alkohol _ 14,5
%
Zbytkový
cukor _ 1,0
g/l
Celkové
kyseliny _ 6,0
g/l
Hrozno odrody Rizling rýnsky bolo zberané 25.10.2019 pri cukornatosti 21,0°NM v kvalite Neskorý zber. Mušt krásnej žlto-zelenej farby sme nechali spontánne fermentovať bez pridania umelých kvasiniek do samovolného dokvasenia. Výsledkom je suché víno s typickou "rizlingovskou kyselinkou".
ODRODA: 100% Rizling rýnsky
Alkohol _ 11,8
%
Zbytkový
cukor _ 3,8
g/l
Celkové
kyseliny _ 6,4
g/l
Hrozno
odrody Pinot Noir bolo zberané 11.10.2019 pri cukornatosti 25,0°NM v kvalite Výber z hrozna. Po zbere sa hrozno najprv odzrnilo a 12 dní ležalo na šupkách. Následne sa rmut lisoval v pneumatickom lise. Päť mesiacov vyzrievalo v nerezových tankoch. Následne ďaľšie 3 mesiace vyzrieval v barikových sudoch.
Výsledkom je suché víno s intenzívnym zamatovým tanínom.
ODRODA:
100% Pinot noir
Alkohol _
13,8
%
Zbytkový
cukor _ 2,7
g/l
Celkové
kyseliny _ 5,4
g/l
Hrozno
odrody Pinot Noir bolo zberané pri cukornatosti 26,0°NM v kvalite Výber z hrozna. Po zbere sa hrozno šetrne lisovalo v pneumatickom lise a následne putovalo priamo do nerezových tankov. Výsledkom je plné víno slaboružovej farby. V chuti je cítiť stopy po mierne sladkom červenom ovocí.
ODRODA: 100% Pinot noir
Alkohol _15,5
%
Zbytkový
cukor _ 6,0
g/l
Celkové
kyseliny _ 6,3
g/l
Kombináciou 3 odrôd - Pálava, Pinot Gris a Rizling rýnsky sa dosiahla vyvážená aromatika chuti vína. Kvetovo-korenistá vôňa Pálavy sa kombinuje s citrusovou chuťou po Rizlingu a je dotváraná ovocnými tónmi zrelých hrušiek Pinotu gris. Výsledkom je suché víno s jemnou zeleno-žltou farbou a intenzívnou dochuťou.
ODRODA: 33% Pálava,
33%
Pinot gris,
33%
Rizling rýnsky
Alkohol _14,0
%
Zbytkový
cukor _ 2,0
g/l
Celkové
kyseliny _ 7,0
g/l